Doğaüstü olayları merkeze alarak anlatılan hikayeleri her zaman sevmişimdir. Bu dizinin de konusunu okuyunca vakit kaybetmeden izlemek istedim. Çünkü gizemli sis olayını dizi ve filmlerde çok sık göremiyoruz. Neyi nasıl yapacaklarını merak ederek başladım diziye.☁ ❇Olumlu yönleri: ▶Karakter tercihlerinin çoğu…devamıDoğaüstü olayları merkeze alarak anlatılan hikayeleri her zaman sevmişimdir. Bu dizinin de konusunu okuyunca vakit kaybetmeden izlemek istedim. Çünkü gizemli sis olayını dizi ve filmlerde çok sık göremiyoruz. Neyi nasıl yapacaklarını merak ederek başladım diziye.☁
❇Olumlu yönleri:
▶Karakter tercihlerinin çoğu yerinde olmuş. Empati kurabileceğin kişi de var sinir olup ölsün diye dua ettiğin de.
▶Sis gelmeden önce kasaba içerisindeki ayrıştırıcı tutumların bir olay üzerinden bize aktarılması dizinin sonuna kadar karakterlerdeki ruh halinin ve eylemlerinin dozunu artmasının temelini oluşturduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. Yani insanlar birdenbire itici ve cani olmuyor. Zaten öyleler.
❇Olumsuz özellikleri:
◀Görsel efektler yeterince tatmin etmedi beni. Özellikle sis efektlerinde alttan makine ile verilen sisin üzerine bilgisayar efekti homojen bir uyum sağlamamış. Fazla yapay duruyordu.
Oyunculuklar maalesef ki yeterli kalitede değildi. Duygusal ifadeleri yansıtmada birkaç oyuncu hariç diğerlerini yetkin bulamadım. Mesela Nathalie ve Jay karakterlerini beğenmeme karşın Eve ve Alex fazlasıyla donuktu. Adrien'da ise bende adını koyamadığım bir rahatsızlık hali oluştu. Karakter uyumu sağlayamamış gibiydi.
◀Hikâye mekan olarak kendini fazlasıyla minimalize etmiş. Birkaç mekan dışında kasabadaki genel durumdan yeterince haberdar olamıyoruz. Daha farklı mekanlardaki mücadeleleri de görmek iyi olabilirdi.
◀Bu sisin geleceğini meteorolojiden görememeleri ya da bir şekilde öncesinde/sonrasında haber verilememesi inandırıcılığı azalttı.
◀Askerlerin hikayeye ne kattıklarını tam olarak anlayamadım. Niye oradalardı ve ne saklıyorlardı? Bunlar yanıtsız kaldı.
◀En büyük olumsuzluk bana göre sisin içindeki ölümcül varlığın karakterinde olmuş. Yaratıkla ilgili onlar da karar verememişler ki ilk önce ayı gibi vahşi bir hayvan olarak gösterilmeye çalışıldı. Sonrasında küçük böcekler ve kelebekler olarak göründü. Daha sonra belirli bir form kazanmış olarak Alex'in karşısına çıktı. Bir ara halüsinasyonlar olarak görürken sonlara doğru bu hayaller kişilere maddesel olarak dokunmaya başladılar. En nihayetinde de sis özünden şaşmayıp sis olarak iş başındaydı. Tüm bu değişiklikler izleyicide kafa karışıklığına neden oldu.
🔳Öyle ya da böyle dizi iyi kötü izlenir. Yer yer gerilimin yükseldiği yerler seyir zevkini artırıyor. Yukarıda saydığım eksileri çok dert etmezseniz sıkılmadan izleyebilirsiniz.
🔲 Final sahnesinde yaşanan bir durum diziye ikinci sezonun kapısını aralamış olsa da tek sezon olarak kalması izleyicide iyi ki tadı kaçmadan bitti dedirtiyor. Diğer yandan da hadi bakalım asıl olay şimdi başlayacak diye düşündürmektedir.