Yüzyıllar boyunca ölümsüz varlıkların yaşadığı alemde Ay Kabilesi ve Peri Diyarı oldukça uzun bir savaş içindedir. Ay Kabilesinin '' Yüce Ay '' olarak bilinen acımasız lideri Dongfang Qingcang'ın ilkel ruhu hiçbir şekilde ölmüyordur. Onu durdurabilecek tek varlık ise evrende eşi…devamıYüzyıllar boyunca ölümsüz varlıkların yaşadığı alemde Ay Kabilesi ve Peri Diyarı oldukça uzun bir savaş içindedir. Ay Kabilesinin '' Yüce Ay '' olarak bilinen acımasız lideri Dongfang Qingcang'ın ilkel ruhu hiçbir şekilde ölmüyordur. Onu durdurabilecek tek varlık ise evrende eşi benzeri olmayan '' Chidi Kadını '' dır. Chidi Kadını, kendi ruhunu feda ettiğinde karşısındaki kişileri mühürleme özelliğine sahiptir. Durdurulamayacak kadar güçlü olan Yüce Ay'ı ve onun 100.000 askerini bu gücüyle mühürler. Peri Diyarı ise mühürlü olan Ay Kabilesi liderini kendi topraklarındaki oldukça korunaklı olan Haotian Kulesinde mühürlemeye devam ederler. Ancak bu mühür her 30.000 yılda zayıflamaktadır. Onun için her 30.000 yılda bir peri topluluğu tarafından mühür yenilenmelidir.
Peri Diyarında ölümlü ölümsüz fark etmeksizin yaşamakta olan bütün varlıkların kader kitaplarıyla ilgilenen Büyük Usta, bir gün bir gölden orkide bitkisi alır. Bu orkide bitkisini kendi salonunda büyütürken bir gün farkında olmadan içine şarap döker ve bitkinin kökü zarar görür. Onu tam atacakken bitkinin bir ruhu olduğunu fark eden Büyük Usta, onun bir periye dönüşmesine yardım eder. Ancak farkında olmadan yaptığı hatası yüzünden perinin ölümsüzlük kökü zarar görmüştür ve bu yüzden oldukça düşük seviyeli bir peri olur. Periye dönüşen Orkide, kim olduğunu ve nereden geldiğini bilmeden her zaman bir merak içinde Büyük Usta ile birlikte yaşamaya başlar. Büyük Usta, Orkide Perisini tek öğrencisi olarak seçer ve kader kitabı konusunda onu eğitir. Ancak bir gün, geri döneceğini söyleyerek bütün işini Orkide Perisine bırakarak uzun bir yolculuğa çıkar.
Ustanın salonunda tek başına uzun,yapayalnız ve sıkıcı yıllar geçiren Orkide Perisi, Usta'nın salonunu ara ara ziyaret eden Peri Diyarı'ında '' Savaş Tanrısı '' olarak adlandırılan, Kral'ın kardeşi Lord Changheng'dan uzun bir süredir hoşlanmaktadır. Bir gün Orkide Perisi, yine kader kitaplarını incelerken Lord Changheng'in kaderinde ölüm görür ve bu ölüm Haotian Kulesindeki Ay Kabilesi liderini mührünü yenilirken olacaktır. Mühür yenilenirken kendini Lord Chanheng’ın önüne atan Orkide Perisi, kulenin en alt katmanına Dongfang Qingcang’ın yanına düşer ve yanlışlıkla dudakları birbirine değdiğinde bedenleri yer değiştirir. Ne olduğunu anlayamadan tekrar bedenlerini değiştirdiklerinde Dongfang Qingcang, periyi öldürmeye kalktığında Orkide Perisi kendisi de farkında olmadan bir lanet yapar. Lanet yüzünden Perinin hissettiği her duyguyu ve fiziksel acıyı Dongfang Qingcang’da hissetmektedir.
Artık Dongfang Qingcang bu periyi yanından bir an olsun ayırmayacaktır …
Dizi beklentimden çok çok daha iyiydi. Esther Yu’nun 2 dizisini daha izlemiştim ve buradaki performansıyla kendisini geliştirdiğini fark ettim. Aynı şekilde Dylan Wang da çok çok iyi bir performans sergilemiş. Diziyi birlikte izlediğim sevgili @missrainbow ile
arada çeviriden ötürü kaybolan veya anlamadığımız gibi yerler oldu ama kendimce toparlayabildik. Bizim için bir Ashes of Love değildi ama yine de keyif alarak, sürekli bir sonraki bölümü merak ederek izlediğimiz bir dizi oldu ❤️