9/10 Fİlmi sinemada izledim ve kesinlikle bu film sinemada izlenir,o keyif başka. Bu yazıyı yazmam çok uzun zaman aldı: 6 ay falan... Bunun sebebi ise çok basit, yazmayı unttum. Uzun zamandır Marvel'in yaptığı bir takım çöpler keyfimi o kadar kaçıdı…devamı9/10
Fİlmi sinemada izledim ve kesinlikle bu film sinemada izlenir,o keyif başka. Bu yazıyı yazmam çok uzun zaman aldı: 6 ay falan... Bunun sebebi ise çok basit, yazmayı unttum.
Uzun zamandır Marvel'in yaptığı bir takım çöpler keyfimi o kadar kaçıdı ki bu filmin de cırt olacağını düşünmüştüm. Neyse ki filmde Deadpoolu'un da belirttiği gibi: Marvel'in parası bitmiş ve iyi bir iş çıkarmaları şart olmuş.Sonrasında ise Deadpool'un kapısı çalınmış.
Filmde çoklu evrenler üzerinde duruluyor. Fox'un öldürdüğü Wolverine evrenin merkeziymiş ve olmazsa evren çökermiş. Deadpool da bunu öğrenip evren çökmesin diye farklı evrenlerden yeni bir Wolverine aramaya başlar ve bir sürü başka şeyler olur.
Konu çok da önemli değil bence çünkü film Deadpool filmi. Benim Deadpool'dan beklentim eğlenceli olması ve bunu birinci filmdeki havasıyla yapması. İkinci filmi çok sevmemiştim bu yüzden. Sebenini bilmesem de sönük ve Deadpool'dan uzaklaşmış gelmişti.
Bu filmde ise birinci filmdeki Deadpool aurası verilmişti, hiç önem vermesem de konu ve işlenişi de yerindeydi. Multiverse işlerine girmesi film boyunca eski unutulan karakterleri- mesela Blade-, farklı ve acayip başka tipleri görmemizi sağlamış ki bu da keyifli olmuştu. Müzikler, dövüşler, efektler... Kısaca her şey tadındaydı bence. Filmde sıkıcı olabilecek tek kısım Wolverine'in neden kendi evreninde neler yaşadığını gördüğümüz kısım olabilir. Bu da çok köktü değildi çünkü buraya kadar tam bir tempoyla gelip buradan sonra da tam bir tempoyla devam ediyor.
Zaten benim için Deadpool kesinlikle torpilli. Yapıştırdım 9'u, hiç aaffetmedim. Beğenmeyenler de varmış imdb düşük bence ama beni çok ilgilendirmiyor.
Anlaşılacağı üzere fazla fazla beğendim filmi ve bu da aklıma şu soruyu getiriyor: Evet, Marvel parası bitince iyi bir film yaptı. Peki, neden bunu bekledi? Neden hep güzel filmeler yapmıyorlar? Sonra bir de baktım ki aslında bu durum sadece marvel için geçerli değil gibi. Son zamanlarda sinemada gidecek dijitalden veya korsandan izlesem çok şey kaybedeceğim bir film bakıyorum ve bulamıyorum.
İyi filmlerin yapılmaması yapımcıların para merakından ya da yönetmenlerin egolarından ya da kimsenin iyi film çekecek yeteneğinin olmamasından falan mı? Ben biraz bunu para hırsına biraz da tüketiciye bağlıyorum. Bence tüketiciler artık önlerine gelen her şeyi kabul eder olmuşlar. Evet, film çok iyi değil ama aksiyonu falan var diyen insanlar görüp duyuyorum. Bilmiyorum... Artık stüdyolar efsane filmler yapıp çılgın paralar kazanmaktansa tüketiciye kaktıracağı tırt filmlerden gelen üç beş bişeyle arada büyük film çekip totalde aynı bol paralarıyla oturuyorlar sanki. Tüketici de kaktırtıyor kendine tabii. (Bilinçli tüketiciye laf yok.)
Geçenlerde Alien 1'i izledim ve 70'li yıllarda çekildiğine inanamadım. İmkansız yıllarda imkansız işler yapılırken bu kadar imkanın içinde garip gureba işler yapmılmamalı diye düşünüyorum.
Umarım çok atıp tutmamışımdır ve canınzı sıkmamışımdır. Beni gerçekten bayan bu durumu bu güzel filmin altında dile getirmek istedim. Burası tam yeriymiş gibi geldi. Yazdıklarım da öyle makaleye carta curta değil kendi çevremde gördüğüm şeylerden çıkarımlarımdı ve de kendi fikirlerimdi. Buraya kadar okuduysanız da gerçekten teşekkür ederim, abarttım biraz.
İyi günler dilerim.