Spoiler içeriyor
Mükemmel ama sonu üzücü olmuş. John Wick Chapter 4 ya da Türkçe adıyla John Wick 4, Keanu Reeves'ın oynadığı 2023 yapımı bir film. Filmde John Wick intikamını almak için yeniden tetikçiliğe başlamıştır. Bu süreçte Wick kendisine müttefikler arar ama başarısız…devamıMükemmel ama sonu üzücü olmuş. John Wick Chapter 4 ya da Türkçe adıyla John Wick 4, Keanu Reeves'ın oynadığı 2023 yapımı bir film.
Filmde John Wick intikamını almak için yeniden tetikçiliğe başlamıştır. Bu süreçte Wick kendisine müttefikler arar ama başarısız olur. Herkes tarafından bir hedef haline gelen John Wick, hayatta kalmak için herkesi öldürmeye başlar. Bu arada güvendiği adamlardan biri de artık yer değişmiştir. Hatta yeni gelen adamda güvenilir adamın yardımcısı Charon'u öldürmüştür. Bu sırada da John Wick'i öldürmek için insanlar harekete geçmiştir. John Wick sırasıyla herkesi temizler ve sonunda kontrolü yeni alan kişiyle yüzleşir. Sonunda John Wick, yeni adamı öldürür ama kendisi de ölür. Film bir satıcının John Wick'i mezarını ziyaret etmesiyle son bulur.
Filmin konusu çok iyi ama üzücü. Bana nedense God Of War 3'teki Kratos'un ölümünü hatırlattı. Hayır yani, adam bu kadar şey yaptı ama sonunda öldü. Kratos gibi. Bu son pek yakışmamış ama yine de seriyi bitirmek için bir adım atılmış maalesef.
Filmi annemle izlemiştim. Mart 2023 gibi. O zaman vizyona girmişti film. Çok iyiydi. Kendimi nedense Max Payne 3 ya da Stranglehold'da gibi hissettim. Sonu üzücüydü ama John Wick'i adamları hallettiği bölümler çok iyiydi. O bölümleri aklımda kazınmış olarak yer aldı. Seslendirme de çok iyiydi. Film uzundu ama bana çok kısa geldi. Zaten filmin yarısı John Wick'i adamları halletmesyile geçiyor. Konuşma ve benzer şeylere az zaman kaldığı için film bana kısa gibi gözüktü. Ama film çok iyiydi. Beğendim, bittiğinde "Vay be! Adamlar nasıl filmler yapıyor?" dedim. Çok iyiydi. Ama sonu kötüydü maalesef.
Filmin oyuncu kadrosunda Keanu Reeves, Ian Mcshine (Sanırım soyda böyle yazılıyor), Bill Skarsgaard, Lance Reddick ve Laurence Fishburne gibi isimler var. Oyuncu kadrosuyla da zirveye ulaşmış diyebilirim film için. Türkçe seslendirme de Murat Şen, Talha Sayar, Sinan Divrik ve Mazlum Kiper, ayırt ettiğim seslendirme sanatçılarından. Belki bu seslendirme kadrosu yanlıştır çünkü bazı kanallar seslendirmeyi bozuyor maalesef. Ama bu seslendirme kadrosu gayet iyi. Oyuncu kadrosu da baya sağlam diyebilirim John Wick için.
John Wick 4'ü en büyük özelliği Max Payne 3 ve Stranglehold gibi olması. Bu oyunlarda "Bullet Time" adında bir mekanik var. Bu mekanikte bir düğmeye basılır ve zaman yavaşlar. Bu sayede ise düşmanlar çok çabuk öldürülür. John Wick 4'te Bullet Time yok ancak düşmanları hallettiği kısımlar sanki Max Payne 3 ve Stranglehold benzeri mekaniklerle yapılmış sanki. İki oyunu da oynayıp bitirdiğimde az çok düşman halletme olayını biliyorum. Bu iki oyunda düşmanları biz hallediyoruz ama bu filmde John Wick yapıyor ve bazen bir tabanca, bazen de dövüş yeteneklerini kullanarak düşmanları yok ediyor. Bu bölümleri John Wick'i fark attığı kısımlardan biri.
John Wick 4'te çekilen yerler baya iyi. Özellikle salonlar, yemyeşil çimler ve neon aydınlatması alanlar filmi baya yükseğe kaldırıyor ve oradan güvenli bir şekilde bırakıp, filmin iyi bir şekilde inmesini sağlıyor. Filmde bu yerlerin çekilmesi de baya iyi olmuş. Bazen ortam Max Payne 3 gibi dövüş alanına dönerken, bazen ise Samuray II: Vengeance gibi sükunet biniyor. Yer çekimleri açısından film bir hayli iyi.
John Wick 4'ün müzikleri baya iyi. Sanki Max Payne 3'ün müzikleri gibi. Ama John Wick 4 he gaz veriyor, hem de insanı uyutmuyor. Bu yönü Max Payne 3'e baya benziyor. Orada da Tears adlı bir şarkı vardı hatırlarsanız ama John Wick 4'ün her müziği güzel. Bunu başarması bence filmin Şöhretin arttırmış olmalı çünkü bunu başarmak, her yiğidin harcı değildir. İyi bir çalışmayla yapılır ve John Wick 4'te bu işin üstesinden gelmiş ve bize iyi müzikler sunmuş.
Filmi belki en çok eleştirdiğim noktası sonu oldu. O kadar adam imha eden adamın, sonu ölmesiyle mi bitmeliydi, bilmiyorum ama bu son God Of War 3'teki Kratos'un ölmesi gibi olmuş. Açıkçası bu sonu pek beğenemedim. Biraz daha iyi bir son olabilirmiş. John Wick'i öldürmek pek olmamış bence. Bence o adam yaşamalıydı ama yine de bir film serisini bitirmek için yapılan bir hamle. Kötü ama yine de iddialı bir son.
Film 2023 yapımı. O dönemde girmiş her filme meydan okuyor. Bu yönü bence çok iyi. Çünkü diğer filmlere meydan okuyan bir film yapmak zordur. Ama John Wick 4 bunu başarmış bence.
Film çok iyi. Sonu dışında herşey mükemmel. Düşmanların halledildi kısımlar, müzikleri, oyuncular ve Türkçe seslendirme bu filmin şah damarı. Bunlar olmasa film kötü olabilirdi. Bu yönleriyle film muazzam bir başarıya ulaşıyor bence.
John Wick 4, düşmanları Max Payne ve Tequila gibi halleden bir adam son filmi. Müzikleri, oyuncuları, düşmanların halledildi kısımlar ve Türkçe seslendirme çok iyi ama sonu kötü. Ama bu son meselesini gözden çıkarırsanız John Wick 4, döneminin ve şuanda bile rahatlıkla izlenebilecek yapımlardan biri. Keanu Reeves ve aksiyon filmlerini seviyorsanız filmi izleyin yoksa bu film sadece bu özetle yeterli kalır.