📽️ Oxygen 📹 Yönetmen: Alexandre Aja 🌏 Yapım: Fransa 🇫🇷 & ABD 🇺🇸 / 2021 🌟 İMDB: 6,5 Netflix orijinal yapımı olan Oxygen'i dün gece izledim. İşin aslı çok yorgundum ve çerezlik, beni yormayacak bir film olsun istedim. Çok da…devamı📽️ Oxygen
📹 Yönetmen: Alexandre Aja
🌏 Yapım: Fransa 🇫🇷 & ABD 🇺🇸 / 2021
🌟 İMDB: 6,5
Netflix orijinal yapımı olan Oxygen'i dün gece izledim. İşin aslı çok yorgundum ve çerezlik, beni yormayacak bir film olsun istedim. Çok da umudum yoktu filmden fakat ilk dakikalardan itibaren filmin öyküsü beni içine çekti. Klastrofobik biri olarak filmi izlerken bir hayli gerildim. Başlarda uyum sağlayamadım hatta kapatmayı bile düşündüm. Filmin, tek mekanda tek kişiyle geçmesi ve bu mekanın daracık bir kapsül olması bir hayli boğucu. Merak dürtüsünü sürekli etkin tutan bir tarafı var filmin. Konu çok özgün ve birçok türden tutam tutam soslanmış. Klastrofobik gerilimden yavaş yavaş sci-fi'ye evrilen filmin özellikle "göz sekansı"nı çok beğendim. Oyunculuk gayet başarılı. İnsan ırkının varoluşsal saplantısını filmin seyri içinde görmek ve bu dürtüye bir kere daha hayret etmemek elde değil.
Filmin eksikleri yok mu? Tabii ki var. Akıllı (!) yapay zeka ile olan diyaloglarda tutarsızlık dikkat çekici. Filmin senaryosunu, mantıksal düzlemde sorgulamaya giderseniz birçok noktada çıkmaza düşebilirsiniz.
Kısacası, bir tek mekan filmi var karşımızda. Klastrofobik insanların kolay hazmedebileceği bir film değil kesinlikle. Öyküsü sürükleyici ve senaryo sürekli ters köşe yapmaya meyilli. Kendini bir şekilde kabul ettiriyor film.
Türün meraklılarının çok da beklentiye girmeden izlemeleri dahilinde beğeneceğini umuyorum.